top of page

2030

El canvi comença amb tu!

A Can Pruna volem reduir el consum d'envasos per emportar i per això recomanem que si vols emportar-te el menjar a casa, ho facis amb el teu propi tupper. El plàstic l'hem de pagar nosaltres, no el planeta! Al nostre restaurant estem treballant per la millora dels nostres serveis, envers la reducció de l'ús del plàstic i el consum excessiu de productes contaminants. Creiem que és important implementar aquesta millora amb els nostres clients i per això hem iniciat una campanya de reducció de plàstic als productes que oferim a Can Pruna.

Molts dels nostres clients tenen la necessitat d'utilitzar un envàs per emportar-se el menjar a casa i així no llençar el menjar a les escombraries, però això comporta l'ús d'envasos i bosses de plàstic que nosaltres hem de facilitar i vendre. Nosaltres recomanem l'ús de tuppers reutilitzables i personals, que els clients poden portar de casa i utilitzar sense cap cost addicional.

Captura de pantalla 2023-04-16 a les 18.33.29.png
papelera-de-reciclaje.png

Reducció de productes contaminants.

Captura de pantalla 2023-04-16 a les 18.33.29.png
planeta-tierra.png

Projecte 2030!

Captura de pantalla 2023-04-16 a les 18.33.29.png
tupper.png

Servei de tupper per emportar.

tupper.png
PROJECTE

Què és el projecte 2030?

El "Projecte 2030" és l'actual projecte del Restaurant Can Pruna per tal de reduir i eliminar l'ús del plàstic al nostre restaurant. Aquest projecte neix a partir de l'observació de l'innecessari ús d'objectes per portar menjar, com els tuppers o les bosses de plàstic que hem de proporcionar a tots els nostres clients.

El projecte és una projecció de tots els objectiu que volem complir al nostre restaurant abans del 2030, i que poc a poc incorporarem a tots els nostres productes i serveis.

OBJECTIU

Com puc formar part del projecte?

Per formar part del "Projecte 2030" cal complir els consells i recomanacions del restaurant, i aquestes formen part del projecte "Reciclem bé. Separem bé." de la Generalitat de Catalunya; Un projecte que recolza l'ús responsable del plàstic i la reutilització de matèria no biodegradable que és un perill actiu pel medi-ambient i pel bon funcionament de l'entorn que ens envolta. Can Pruna recomana consultar el lloc web www.residuonvas.cat, per tal d'aprendre i conèixer el projecte Gencat.cat i contribuir al projecte 2030. Per a més informació, pots consultar el lloc web www.residus.gencat.cat.

Al nostre restaurant, per tal de col·laborar conscientment amb el projecte, recomanem tenir un envàs personal i una bossa reutilitzable, a totes aquelles persones que no poden acabar-se el menjar, per tal de no contribuir en la compra dels envasos d'un sol ús.

TUPPER

Per què he de pagar pel servei de tupper?

En cas que haguis sol·licitat un envàs per emportar, trobaràs a la teva factura un increment de 1,20€ pel servei de tupper. Aquest és un servei addicional que oferim degut a la necessitat dels clients a demanar un envàs per aquells aliments que no s'han acabat i que volen endur-se a casa. Segons la llei "01/2023 Article 55 de residus i terra contaminat per una economia circular"; "A partir de l'1 de gener del 2023, s'haurà de cobrar un preu per cada un dels articles de plàstic que s'entreguin al consumidor, diferenciant-lo clarament en el tiquet de venda."

A Can Pruna hem agrupat tot un servei d'envasament, on servim i empaquetem aquell menjar que el consumidor vol endur-se a casa, servint-lo en un envàs individual i una bossa, perquè el seu transport sigui més còmode i pràctic. Tot aquest servei té un cost de 1,20€ i és afegit i diferenciat al tiquet de venda final. Aquesta acció forma part del "Projecte 2030" del restaurant Can Pruna, que vol reduir aquest consum de plàstic i de la mateixa manera, disminuir la venda d'envasos per emportar. Nosaltres recomanem que el consumidor utilitzi envasos reutilitzables personals com tuppers de plàstic dur o carmanyoles, sempre que sigui possible, i així evitar el servei obligatori dels establiments com bars i restaurants.

1200px-Agència_de_Residus_de_Catalunya.svg.png
Green_Can_Pruna.png
bottom of page